Thursday, August 14, 2014

Officialy Suda!



Salam Syawal,

Masalah teknikal so Ms. E tak dpt nk update. Sekarang boleh lah Ms.E update apa yang terjadi minggu lepas.

9/8/2014 - Sabtu
Sambung mencari keperluan yang masih belum cukup, Yeay baju utk nikah dah dapat, letih pusing dan panjat tingkat bagunan yang tingi tu tapi akhirnya dapat baju nikah off white colour. Tetapi yang paling penting still under budget dan baju tu tak over sangat just nice. So sesuai kalau nak pkai utk majlis lain.
Dalam kepala dah mikir nak DIY baju tu, nak tambah seri kan laki. Baju nikah utk Mr. B pon nak DIY juga sbb just pakai baju yang sedia ada. Lagi pun nikah kami akan di ada kan waktu malam, so kejap je nak pkai. Pkai simple je dah memadai kut.

 10/8/2014 - Ahad
Wah nerves sekejap, sebab pihak lelaki nak datang..haaa baru nak datang sarung cincin ni. Biasalah bila plan pon mengejutkan, so semua kena buat cepat dan mengejut jugak. Selesai sarung cincin dengan ahli keluarga je, tak ramai pun saudara mara pun tak di jemput. Baju pon pakai yang time konvo ritu..hahahaa...bersederhana lah..hantaran pon tak perlu. Mudahkan? Alhamdulillah, selesai dan officialy i tunangan orang. Selesai je majlis tu, kami ke rumah kawan Ms.E masa study diploma dulu. Die ni wedding planner, so mmg nak suruh die lah yang uruskan. Kami ke sana fitting baju yang ada je, tapi die nak jahit baju baru tuk Ms. E. Sangat terharu sebab die siap bagi special discount lg.

11/8/2014 - Isnin
Mr. Boo (my wedding planner), die update kain baru yang die snap picture dari kedai kain tuk I pilih. So, kami pilih maroon ofcourse songket tradisional. Mst tak sabar nak tengokkan, tunggulah ye 2 bulan lg ye.

12/8/2014 - Selasa
Today, i dapat sponsor kek kawin from my old frend. Die bg pilihan nak sponsor kek hantaran or kek kawin, so Ms. E pilih kek kawin. Yes, misi mencari sponsor. Kalau ada siapa-siapa nak sponsor tu roger2 lah ye..

Ok, ni je update tok rini, Ms. E nak balik kje dah..esok nak bt HIV Test. wish me luck..

Assalamualaikum!

3 comments:

  1. hai tunangan orang! hahaa tahniah beb. akhirnya cintamu hampir bersatu. taklama dah.
    teruskan menulis . aku akan terus setia membaca. nak sponsor?jap nak pikir. aku sponsor tenaga bole?hahaha

    ReplyDelete
  2. Erin!! dah nak kawen dah awak..hehe
    Tahniah erin. Moga dipermudahkan segala urusan.. :)

    ReplyDelete
  3. Farah: sponsor hantran buah ak lah 1...
    Kak mar: alamak dah thu..bru nk terkejut2..hahahah...

    ReplyDelete