Wednesday, April 13, 2011

ceria buat mu...

Bismillah pembuka cerita...salam juga di beri buat pembaca..

9 April 2011, Sabtu, KLCC

   plan yg telah lame di rancang oleh saya yg di bantu oleh cik Amoy and kawan die cik nana...trimas yes kowng...tanpa kowng plan tu mesti tak menjadi...adegan memujuk Bee ke KLCC lak:

Honey : b..sok kite pegi KLCC nak?
Bee     : ish, nak wat apa kat situ? malas lah b, jauh sangat nak ke sana..
Honey : ala,,jom lah. kite naik LRT dekat je..
Bee     : nak wat apa je kat sana nanti?
Honey : kite jejalan je, cuci mata. leh g akuaria kew..jom lah...
Bee     : ermm...tengok lah nanti.
Honey : ala b...jom lah, ney tak pernah taw pegi KLCC tu...nk jugak masok akuaria...mcm best jew..(alasan mesti logik)
Bee     : yelah..
Honeey: b marah ke?
Bee      : tak lah..sok kite pergi k...
Honeey: oke, mekasih b..

   plan pon bermula...roger2 lah cik amoy..plan gerak kol bape..so kami pon gerak tengah hari ke KLCC..
menunggu cik Amoy sesambil kene jawab macam2 pertanyaan dari mr.Bee...terlalu panjang nak story mory, so pendek kan je oke..
    cik Amoy tunggu kat belakng tiang dengan pengang kek...mengaburi mr.Bee dengan ajak die duduk dan  berborak lalu cik Amoy kuar dengan alunan lagu " epi beday to you.." muka mr.Bee terkejut beruk kot..hahahah...malas nak taip banyak tapi tatap lah pic kat bawah nie je ok?!

tq dear, tanpa korang tak taw da nak minta tolong sapa..
mmuah!


wajah mr.Bee ngah borink tunggu cik Amoy yang tak muncul-muncul



tadaa...! epi beday Bee..
celeb awal sebab b nak balik Kuching da..


21 april 2011
Selamat Hari Tua
my ensem
24 tahun

Bee potong kek lah..


nak amek ckit nak suapkan kat b..


malu-malu cikit lah..

insan yang memang aku sayang..
tanpa kau, sunyi hidupku..
  
hadiah dari Ney untuk B..

Friday, April 1, 2011

Kehilangan...kesunyian.....

Dengan lafas Bismillahirahmanirrahi...
aku mulakn bicara...

Kehilangan...owh tidak aku kehilangan mood...sebab aku dapat berita dush!!sangat serabutkan lagi otak ini...mungkin masalah tu kecil...mungkin masalah tu besar...bila yang kecil mungkin boleh jadi lagi besar...owh tidak skali lagi...aku rase sgt terluka atas Kehilangan ni....adakah aku akan jumpa semula kehilangan aku ni semula?....persoalan yang aku sendiri kadang tak taw jawapan nya....owh terima kasih sebab kau merampas hak aku dan membuat aku rasa amat-amat kehilangan...

Kesunyian...bila ak rasa kehilangan aku rase amat kesunyian....tiada tempt nak mengadu...seperti tiada tempat  nak bermanja...owh, mungkin boleh di tumpah kan rasa sunyi ni kepada kau yang bernama KEKASIH...owh ya Allah, mungkin kau lebih mengerti kesunyian ku...adanya teman hidup kekadang bertikam lidah juga...kekadang menenangkan jiwa dengan gelak tawa mu...owh sekali lagi aku kesunyian...ya, teman...mungkin boleh ku luahkan pada teman...owh ya...mungkin aku perlu fikirkan dulu kerna tak semua teman boleh terima kisah duka bersama...owh tidak, kesunyian ku membawa kepada kesedihan...

sekali lagi ak tak dapat menahan tangisan air mata nie....perlukah ku curahkan nye...murahnya air matamu ini wahai cik erin....huh! perlu ke tenangkan diri bersama yg hakiki...